Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, July 27, 2017

39 Perkara Yang Disembunyikan Oleh Portal Pembangkang

Sungguh menarik apabila portal-portal pro-pembangkang tidak highlightkan 39 perkara yang telah dinyatakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak semasa perasmian Invest Malaysia Kuala Lumpur 2017 (IMKL 2017) pada 25 Julai 2017.


Dalam masa yang sama, penulis berharap agar kepimpinan negara dan BN akan menjelaskan segala kejayaan yang telah dicapai ini kepada rakyat secara berterusan dan berulang-ulang supaya ianya melekat di kepala kita semua.

Realitinya, kepimpinan BN kurang menghebahkan kejayaan mereka tidak seperti puak pembangkang. Bagi pembangkang, aksi dan propaganda itu penting untuk membohongi rakyat kononnya mereka bekerja untuk rakyat. Sampai potong reben pun perlu 9 orang!

39 perkara yang tercatit di bawah adalah sebahagian daripada bukti bahawa negara Malaysia berada di landasan kemajuan yang betul. Ianya juga menafikan segala fitnah, hasutan dan putar belit puak pembangkang yang kononnya negara akan bangkrap.

Kemampuan kerajaan untuk membawa masuk lebih banyak pelabur luar negara dan meletakkan negera Malaysia dalam ranking tinggi jika dibandingkan dengan negara-negara yang lain jelas menunjukkan nama negara Malaysia tidak buruk seperti yang sering dibohongi oleh pembangkang.

Pada 2010, Najib Razak telah memperkenalkan Model Ekonomi Baharu di Invest Malaysia. Model ini direka bentuk bagi mentransformasi Malaysia menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi, dan negara ini menjadi sebuah masyarakat yang lebih terangkum, saksama dan mapan, dengan tanggapan tiada siapa ditinggalkan di belakang, peluang disediakan untuk semua, dan asas yang betul diletakkan bagi menjamin masa depan yang stabil dan berjaya.

Di antara kejayaan kerajaan BN yang perlu kita tahu :

1. Antara 2009 dan 2016, Pendapatan Negara Kasar (PNK) meningkat hampir 50 % dan PNK per kapita menggunakan kaedah Atlas meningkat kepada AS$9,850.

2. Berdasarkan julat semasa pendapatan tinggi Bank Dunia AS$12,235 :
 • Kerajaan sudah mengecilkan jurang ke arah sasaran pendapatan tinggi daripada 33 % kepada 19 %.
 • 2.26 juta pekerjaan diwujudkan, yang merangkumi 69 % daripada 3.3 juta sasaran yang mahu dicapai menjelang 2020.
3. Kerajaan menarik paras pelaburan langsung asing (FDI) yang tidak pernah dicatatkan sebelum ini, yang menunjukkan keyakinan dunia terhadap Malaysia. Pertumbuhan negara disegani oleh ekonomi maju, malah semasa tempoh ketidaktentuan ekonomi global.

4. Unjuran negara Malaysia pada tahun 2017 juga meningkat :
 • Bank Dunia meningkatkan unjuran mereka daripada 4.3 % kepada kenaikan KDNK 4.9 %.
 • Morgan Stanley juga meningkatkan unjuran mereka dan kini ialah 5 %.
 • Nomura juga meningkatkan unjuran ekonomi Malaysia sebanyak 5.3 %.
 • Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) pula daripada 4.5 % kepada 4.8 %.
5. Dalam suku pertama 2017, perdagangan negara merekodkan kenaikan 24.3 % - meningkat kepada RM430.5 bilion berbanding dengan tempoh sama tahun lalu.

6. Pada Mac 2017, eksport mencecah paras RM80 bilion buat kali pertama dalam sejarah negara. Pada RM82.63 bilion, ia angka bulanan tertinggi bagi eksport Malaysia yang pernah direkodkan.

7. Pasaran modal meningkat sebanyak 9% kepada paras RM3.1 trilion pada 6 bulan pertama tahun ini, dan kini berada di tempat kelima di Asia secara relatif kepada KDNK.

8. Dalam pasaran ekuiti terdapat aliran masuk bersih RM11 bilion pada separuh pertama 2017, berbanding dengan aliran keluar bersih RM3 bilion sepanjang 2016.

9. Pasaran bon Malaysia berkembang kepada RM1.2 trilion pada 2016.

10. Pasaran modal Islam merekodkan pertumbuhan tahunan 10 % sejak enam tahun lalu, mencecah RM1.8 trilion pada Jun 2017.

11. Pada AS$29 bilion, Bursa Malaysia merekodkan jumlah tertinggi dana dijana sejak 5 tahun lalu dalam mana-mana 10 negara anggota ASEAN.

12. Mata wang ringgit, dianggap oleh Bloomberg sebagai "mata wang utama Asia paling kukuh suku ini, meningkat 2 kali ganda berbanding yang terbaik berikutnya, yuan China."

13. Malaysia berjaya mempelbagaikan sumber pendapatan kerajaan, termasuk mengurangkan kebergantungan terhadap pendapatan minyak dan gas daripada 41% pada 2009 kepada 14 peratus hari ini.

14. HSBC melabur lebih RM1 bilion untuk membina ibu pejabat serantaunya di Tun Razak Exchange, mengiktiraf peningkatan status Malaysia sebagai sebuah pusat kewangan dan perniagaan antarabangsa.

15. Broadcom Limited, salah sebuah syarikat semikonduktor terbesar dunia dengan permodalan pasaran hampir setengah trilion dolar akan memindahkan Hab Pengedaran Globalnya dari Singapura ke Malaysia pada 2017, di mana ia akan menguruskan inventori global kumpulan bernilai RM64 bilion setahun.

16. Huawei, sebuah penyedia penyelesaian ICT utama global yang memberikan perkhidmatan kepada lebih satu pertiga penduduk dunia, menjadikan Malaysia ibu pejabat operasi global, pusat hos data dan pusat latihan global, dengan kos projek keseluruhan RM2.2 bilion serta mengambil lebih daripada 2,370 pekerja.

17. Saudi Aramco melabur AS$7 bilion - pelaburan hiliran terbesarnya di luar Arab Saudi, untuk membeli 50 % kepentingan di dalam Pembangunan Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) PETRONAS di Johor.

18. Finisar Corporation, peneraju teknologi global dalam komunikasi optik, akan melabur RM610 juta lagi dalam operasinya di Perak, menjadikan jumlah pelaburannya di Malaysia kepada RM1 bilion.

19. Coca-Cola pada Mac 2017 mengumumkan tambahan pelaburan RM500 juta untuk mengembangkan saiz dan kapasiti pengeluaran kilangnya di Bandar Enstek. Syarikat itu sudah pun melabur RM1 bilion di Malaysia sejak 2010.

20. Penilaian ekonomi terbaharu OECD menyatakan "Malaysia adalah salah satu ekonomi Asia Tenggara paling berjaya... terima kasih kepada asas makroekonomi kukuh dan kejayaannya mentransformasi ekonomi menjadi amat pelbagai dan terangkum."

21. Malaysia berada di tempat kedua ASEAN dalam Laporan Menjalankan Perniagaan Bank Dunia 2017 dan ke-23 keseluruhan dalam kalangan 190 ekonomi seluruh dunia.

22. Malaysia di tempat kedua negara Asia Tenggara di dalam Indeks Modal Insan Forum Ekonomi Dunia 2016, meningkat satu anak tangga daripada tempat ketiga tahun lalu.

23. Malaysia berada di tempat ketiga daripada 190 ekonomi, seluruh dunia, dalam Melindungi Pelabur Minoriti, oleh Laporan Menjalankan Perniagaan Bank Dunia 2017.

24. Laporan Daya Saing Global Forum Ekonomi Dunia 2016-2017 meletakkan Malaysia di tempat keempat dalam kalangan 138 ekonomi di atas Kekuatan Perlindungan Pelabur.

25. Malaysia berada di tempat ke-11 dari 125 negara di dalam Indeks Daya Tarikan Modal Teroka dan Ekuiti Swasta, oleh IESE Business School di Sepanyol.

26. Agensi penarafan Fitch mengukuhkan semula penarafan A- negara Malaysia dengan tinjauan stabil.

27. Kaji selidik BAV Consulting dan Wharton School di University of Pennsylvania mengisytiharkan Malaysia menjadi "Negara Terbaik Untuk Dilabur" dan "Malaysia adalah pemimpin yang jelas dalam ranking ini, mencatatkan skor sekurang-kurangnya 30 mata lebih dari negara lain mengikut skala 100 mata."

28. IMF melaporkan bahawa daya tahan ekonomi Malaysia adalah disebabkan oleh "tindak balas dasar makroekonomi mantap di tengah-tengah risiko serta cabaran besar." Malah, dasar yang kukuh ini adalah sebab mereka mengatakan bahawa: "Malaysia adalah antara ekonomi paling pantas berkembang dalam kalangan rakan segandingan."

29. Laporan Bank Dunia bulan Jun 2017 berkata bahawa "pengurusan makroekonomi kerajaan secara berterusan proaktif dan berkesan mengemudi cabaran jangka terdekat di dalam persekitaran ekonomi" dan "Ekonomi Malaysia sedang berkembang dari kedudukan yang kukuh."

30. Negara bekerjasama dengan pemimpin teknologi China, Alibaba untuk menubuhkan Zon Perdagangan Bebas Digital, zon perdagangan khas pertama dunia yang akan mempromosikan pertumbuhan e-dagang, dan menyediakan platform canggih kepada perusahaan besar dan PKS. Inisiatif ini untuk menggandakan pertumbuhan e-dagang daripada 10.8 % kepada 20.8 % menjelang 2020.

31. Pendapatan 40 % isi rumah terendah meningkat pada kadar pertumbuhan tahunan terkumpul 12 % sejak 2009

32. RM5.36 bilion dalam bentuk Bantuan Rakyat 1Malaysia atau BR1M kepada 7.28 juta isi rumah pada 2016.

33. Pembinaan dan memulihkan hampir 95,000 rumah untuk golongan miskin luar bandar tahun 2016. Projek perumahan mampu milik lain termasuk PPA1M, untuk kakitangan awam; PR1MA, untuk golongan berpendapatan sederhana bandar dan Program Perumahan Rakyat untuk golongan berpendapatan rendah, atau B40, dengan sewa bulanan serendah RM124.

34. Dari 2010 hingga 2016, kerajaan membina 6,042 kilometer jalan luar bandar baharu, menyediakan akses air bersih kepada 350,000 rumah dan menghubungkan 154,000 rumah dengan perkhidmatan elektrik.

35. Pada akhir tahun 2016, fasa pertama projek Mass Rapid Transit (MRT) disiapkan, Fasa kedua Aliran Sungai Buloh-Kajang dilancarkan. Aliran beroperasi 51 kilometer dengan 31 stesen. Ini akan mengurangkan 160,000 kereta dari jalan raya, menjadikan Kuala Lumpur lebih boleh didiami. Ia mewujudkan 130,000 pekerjaan baharu, yang mana 70,000 adalah pekerjaan langsung. Projek siap sebelum jadual dan RM2 bilion di bawah bajet.

36. Lebuh Raya Pan Borneo di Sarawak dan Sabah akan menjadi pencetus perubahan kepada rakyat di sana, menggalakkan mobiliti lebih besar, mengukuhkan industri dan pelancongan serta mewujudkan ribuan pekerjaan baharu.

37. Rel kelajuan tinggi pertama menghubungkan Kuala Lumpur ke Singapura, yang akan mengurangkan masa perjalanan antara kedua-dua bandar raya kepada 90 minit, berbanding lebih empat jam menggunakan kereta.

38. Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) akan membawa manfaat besar, pekerjaan dan sambungan baharu kepada rakyat Pahang, Terengganu dan Kelantan khususnya.

39. Penubuhan sebuah Unit Tadbir Urus dan Integriti di semua syarikat berkaitan kerajaan (GLC), dan Entiti Perniagaan milik negeri dan kementerian, di bawah pengawasan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Satu lagi perkara yang penulis ingin highlightkan ialah kenyataan Najib Razak yang berkata kerajaan sedang menghapuskan kroni kapitalis, tiada lagi urus niaga sebelah pihak, tiada lagi binaan negara untuk menjaga ego seseorang dan tiada lagi menjadikan syarikat negara seperti hak peribadi.


SHARE ARTICLE :

67 comments:

 1. aisemen mim. ko bagi puak DAPig & bunge terkedu sebab depa bukannya buat apa pun utk rakyat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. YA ALLAH, ya TUHANku - HANCOQkanlah si KULI rejim binatang ISrael, iaitu PENJAJAH KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH DAPbangkai ini; di bumi TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami ini!

   #DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun KAFIR HARBI DAPerasuah-no 1 Dunia BANGKAI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI Zionis DAPjuboq BABI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA; di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Labu)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPbangkai-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NAT*O/CIA ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Delete
  2. AWAS:

   Anonymous July 28, 2017 at 6:58 AM adalah si spesis PEROGOL HOMO PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP yyg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap ISLAM, UMNO, YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  3. nmpk mcm ada yg tak kena je antara najib dgn zahid.. mrk blh berlakon tp tindakan zahid menceritakan apa yg ada dlm hatinya.. suruh zahid tu senyum ikhlas sikit jgn senyum pahit..

   Delete
  4. Tu dia smpai senyum pon nak betulkn... itu hak individu sorg manusia jgn kita usik... ikhlas tu Allah swt ja tahu... kita manusia husnul zon @ bsangka baik ja lah... baru Islam sejati yg d tuntut dlm 3 kpentingn rukun Islam....

   Delete
  5. PENYAMAQ2 PEROGOL/PEMBUNUH HOMO/PORNO JUBOQ ANJING JIJIK si spesis PENAKUT PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI sdg. MENCURI identiti TOK LABU - utk. MENUTUP mulut cili padi TOK LABU, yg. amat ANTI-PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI; utk. mengHINA/mengGERTAK dg. amat KEJI terhadap ISLAM/umatnya terutamanya YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita serta UMNO!

   Tok Labu.

   Delete
 2. Dua hari lepas, kita dikejutkan apabila EXCO Pulau Pinang mendedahkan bahawa kos Penang Pan Island Link 1 (PIL-1) sepanjang 19.5 kilometer adalah berjumlah RM7.5 bilion, atau RM385 juta setiap kilometer. YB Chow Kon Yew di dalam laman Facebook beliau, baca di sini, sekali lagi mengesahkan kos berkenaan dan tidak membantah pembinaan kos PIL-1 adalah RM385 juta bagi setiap kilometer. Beliau hanya berkata bahawa ianya mahal kerana pembinaannya rumit dan dibina untuk meminimumkan gangguan kepada Rakyat.

  Manakala bagi Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu ke Gurney Drive sepanjang 4 kilometer, dibawah projek kontroversi Terowong Pulau Pinang pula, memerlukan kos RM800 juta untuk dibina, atau RM200 juta setiap kilometer. Sementara satu lagi lebuhraya projek Terowong Pulau Pinang, iaitu Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu ke Jalan Air Hitam sepanjang 5.7 kilometer pula memerlukan kos bernilai RM897 juta untuk dibina, atau RM157 juta setiap kilometer.

  Perbandingan dibuat dengan lebuhraya-lebuhraya yang terdapat di Lembah Klang adalah seperti berikut:

  1. Lebuhraya SUKE sepanjang 59 kilometer dengan kos pembinaan sebanyak RM5.3 billion atau RM90 juta per kilometer.

  2. Lebuhraya DASH sepanjang 47 kilometer dengan kos pembinaan RM5.3 billion atau RM89 juta per kilometer.

  3. Lebuhraya EKVE sepanjang 36 kilometer dengan kos pembinaan RM1.6 billion atau RM43 juta per kilometer.

  4. Lebuhraya DUKE 3 (kini dinamakan sebagai Lebuhraya Setiawangsa Pantai) sepanjang 35 kilometer dengan kos pembinaan RM3,74 billion atau RM107 juta per kilometer.

  5. Lebuhraya DUKE 2A sepanjang 75.2 kilometer yang menghubungkan Kuala Lumpur ke Kapar dengan kos pembinaan RM6.32 billion atau RM84 juta per kilometer.

  Kesimpulannya, minta tolong penjilat-penjilat DAP terangkan kenapa kos pembinaan lebuhraya di Pulau Pinang lebih tinggi daripada Lembah Klang?

  ReplyDelete
 3. Hebatnya Najib. Hidup Najib teruskan merompak. Puak UMNO masih buta huruf.

  Tanpa dimasukkan hutang terbaru pun, setakat 2015 sahaja, hutang kerajaan pusat sudah melambung kepada RM833.75 bilion, iaitu paras paling tinggi dalam sejarah negara.

  Sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, Najib adalah “bapa hutang negara”. Di bawah kelolaannya, hutang kerajaan naik kepada RM376.39 bilion pada tahun 2009 berbanding RM317.44 bilion yang ditinggalkan oleh (Tun) Abdullah Ahmad Badawi dan RM188.79 bilion oleh Tun Dr Mahathir.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau ditolak kononnya kerugian forex oleh Tun Dr Mahathir sampai RM100 billion, hutamg negara waktu tu cuma tinggal RM88 Billion saja. Puak UMNO mempunyai tahap kebodohan yang sangat unik. Pasal nak membodek sanggup cakap apa saja.

   Delete
  2. Dengan pelbagai projek mega di zaman Tun M, hutang negara tak sampai pun RM200 billion. Kalau setakat nak buat projek macam-macam, lepas tu nak tinggal hutang sampai anak cucu cicit kena tanggung, tak kan itu dinamakan hebat. Sekarang ni pun dah nampak kesannya, rakyat kena tanggung segala macam kos. Kalau setakat nak belanja untuk beli macam-macam walaupun sampai kena berhutang, aku rasa Rosmah lebih hebat dari Najib.

   Delete
  3. Madey kata malaysia akn bankrap tp xbankrap pon... tu buta ape org pnggil... buta hati kot kena tipu hidup2 pon pcaya lg...

   Delete
  4. so far najib is still the best pm....

   Delete
  5. Kamu yg buta hati bukan kami buta huruf.

   Delete
  6. HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. IS-rael-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH PENYANGAK DAPjuboq BABI lu punya?! BABI BABI lu!

   Tok Labu.

   Delete
 4. bingai sungguh...tak boleh diajaq dah....2.6 billion songlap duit rakyat..pecah rekod dunia....nak sembunyi mana....bodohhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Woi!! Jangan sebut pasal 1MDB, puak UMNO kata isu tu dah basi. Lepas 30 tahun nanti baru puak UMNO ni akan suruh buat RCI. Itulah standard pemikiran puak UMNO ni, jenis yang lembap, mungkin lepas 30 tahun nanti baru sampai ke otak depa untuk berfikir.

   Delete
  2. Mmg la najib nak bg modal kat pmbngkang... klu najib tutup 1mdb xda modal plk... 1mdb duk taja imam2 pergi haji... najib siap suruh doa lg bg 1mdb selamat... klu 1mdb tu perompak dah lama najib mgelupor kpanasan... tgk ok ja... tmbh lg jemaah tiap2 tahun...

   Delete
  3. Klu duk pcaya kat yahudi + usa + musuh Islam xselamat la... tu yg bgabung xtahu kawan ke lawan... masing2 tgguh masa nsk smbelih sama sndiri..

   Delete
  4. Duk gila sawan 2.6b... modal kempen pas mudah pru14... sapa undi parti yg sokong lgbt + musuh Islam... masuk kubur siap la...

   Delete
  5. Najib dan Jho Low buat taik, biar puak UMNO jadi tukang cuci. Depa sebat bagai nak gila, Puak UMNO terhegeh-hegeh minta habuan. Mungkin base on berapa banyak artikel keluar untuk puji Najib. Kes 2.6 dah tak mampu nak jawab. Hari ini jawab, esok keluar jadi benda lain pulak. Ingat lagi, Ahmad Maslan jawab, tak kan Najib sebodoh tu nak masuk RM2.6B dalam akaun sendiri. Last-last mengaku pulak. Tu yang Ahmad Maslan terus hilang.

   Delete
  6. Xkan hang amek kisah najib ja... madey duk buat u-turn hang xmau kisah... ayat emosi tu ' jo lo najib buat taik org umno cuci tu' akaun sndiri la apa la... maslan hilang la... mcm2... lgbt beb siti kasim beb... 2.6b tu... entah ape2 xtahu... mcm la geng2 pkr, pan, dap, pbpm tu xmkn duit... mak lmpir ampang saja pon...

   Delete
  7. Anon 10:13. Hanya sebab dia PM, kalau PM penyangak, rakyat dan negara menanggung akibatnya. Kalau dia hanya presiden UMNO, mampos pi lah.

   Delete
  8. Yg hang nak angkat tu lg teruk... brg dah terbukti... madey masa era kejatuhn... dia nak jadikn hospital swasta semua... mcm2 kena bayar... tu yg umno hmpir lingkup klu dia xletak jwtan mmg lingkup la bn/umno... menang 22 tahun pun menipu ja... skrg nie era dia susah sbb dulu dia susahkn pmbngkng... silap ja ISA, mcm2 lg... skrg pmbngkng puja dia... terbaik. Madey klu bkn umno/bn dia xkemana... madey tgh terima balasan ape yg dia buat dulu kata fadzil noor... bkn ezam mohd noor parti bebas rasuah...

   Delete
  9. Jgn sebut exam mohd Moor dia idols aku... Bakal PM Malaysia... Sebuah parti yg bersih xda tipu2.. Rasuah jauh skali la... Hidup parti bebas rasuah.. PM7 exam mohd noor, TPM dato khairuddin, ketua wanita siti kasim... Gabung terbaik..

   Delete
  10. Antara jenayah2 RASUAH dan TERORISMA paling CELAKA oleh si spesis TERORIS2 PENJAJAH KAFIR HARBI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA:

   - 12. 5 BILLION yg. diSIMPAN di SingaPORK - hasil dr. MENGGADAI/MEROMPAK 33% tanah PP, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kita - kpd. TOKEY2 DAPjuboQ BABI/PAPig SingaPORK depa!

   - 1.2 BILLION Rasuah dari ISrael semasa PRU13 dan latihan TERORISMA yg. diKETUAI oleh tony puaKA DAPjuboq BABI oleh MOSSAD di SingaPORK (pusat MOSSAD/CIA/NATO di Asia TENGGARA); utk. menakluk SELAT MELAKA (dgn. menakluk KEM TENTERA kita di PORT DICKSON kerana SELAT MELAKA adalah laluan "chokepoint" GLOBAL amat PENTING yg. mengHUBUNGkan LAUTAN HINDI dan LAUTAN PASIFIK/LAUT CINA SELATAN); serta mengGULINGkan NEGARA ISLAM, puasaka nenek moyang kita ni!

   - 1. 2 JUTA Rasuah dari NED (CIA)/SOROS utk. 'NGO' BerSHIT DApjuboq BABI - utk. mengGULINGkan pemimpin Bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) YAB PM terCINTA kita dan UMNO!

   Maka, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK2 HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI LONGKANG HANYIR-main JUBOQ BABI/BAPAK2 HOMO KULIT BABI terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.

   Delete
  11. Penyangak tersohor tu yg dok rembat 100-200 bilion duit rakyat tu. 30 tahun lepas dia rembat sekarang nilainya dah berapa? Sebab tu mampu rasuah sampai keluar negara, Sarawak Repot, DoJ dan macam2 orang lagi. Duit tu jugalah di bagi pada macai2 pemakan dedaknya kot. His... his ... halal ke tidak duit tu?

   Najib tak amik duit rakyat. 2.6 bilion Arab Saudi derma. Itu pun bakinya dipulangkan. Nampak tak Najib jujur. Orang macam nilah perlu disokong.

   Delete
 5. Ramainya orang kecewa...merintih nasib aku tengok..duk luah. perasaan....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ramai yang kecewa dan terkilan bila puak UMNO bermati-matian, Tapi Taik Jho Low juga yang mati kekenyangan disumbat berbillion-billion oleh presiden depa sendiri. Seperti Kera di hutan disusukan tetapi anak di pangkuan mati kelaparan. Tapi nak buat macamana, orang UMNO memang bodoh kalau nak dibandingkan dengan si babi tembam tu.

   Delete
  2. Fuhss ayat... mcm bdk baru blja tu... umno bodoh tu... hebat2... xreti ape lg nie... bdk2... xyah tunjuk cerdik la ngok...

   Delete
  3. Esok hang ikut aku amek klp sawit lg bagus... aku ada 10 ekar dlm sbln blh dpt 7@8 ribu... zaman madey xdpt la...

   Delete
  4. Bukan setakat kena PELEMP*NG, kena diTERAJ*NG masuk KANDANG BABI si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN Tonggeng eng serta seluruh keturunan Dajal DAPjuboq BABI ni!

   DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL/ROMPAK habis2an NEGARA ISLAM kita, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni ni pd. TUAN rejim2 CANNIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/MOSSAD-NA*O/CIA serta KULI2 depa!!!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   Yg. lu si PENJAJAH DAPjuboq BABI nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dr. IS-rael-MOSSAD/NA*O, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya?! Lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu punya aaahhh?!!

   Mana SPRM?!!!! Tgk. juga si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq Babi ni - yg. MENGGUBAH WANG HARAM sampai 13 BILLION kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kia, melalui “CULTURAL GENOCIDE” ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita – kat si PENJAJAH2 Cina SingaPORK terutamanya! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

   HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
   2/18/2016 |

   Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

   Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

   Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

   Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

   Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

   Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

   Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

   Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

   (Tok Labu)

   Delete
 6. BABI LANCAU NAJIB RAZAK KOTE KECIK CURI DUIT RAKYAT BAGI BINI SHOPPING. PUKIMAK LU NAJIB MAMPOS CEPAT!!!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. AWAS:

   Anonymous July 28, 2017 at 6:58 AM ini adalah si spesis PEROGOL HOMO PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP yyg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap ISLAM, UMNO, YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis PENYAMAQ JUBOQ ANJING 658 JIJIK si PENAKUT PEROGOL HOMO/PORNO PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH DAPjuboq BABI - nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobindHOMO BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA /tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI LONGKANG HANYIR-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO terTONGGENG JIJIK si KULIT BABI HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.

   Delete
 7. Baca the star harini.

  1MDB bonds steady before deadline for US$603m debt payment
  Read more at http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/07/28/1mdb-bonds-steady-before-deadline-for-us$603m-debt-payment/#hHxKo3KdVIdTAUJx.99

  Ini kisah dibelakang tabir. Itupun kalau puak UMNO tak buta akal.
  http://sakmongkol.blogspot.my/2017/04/what-does-usd12-billion-promise-to-pay.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu si TERORIS spesis KAFIR HARBI HOMO 114-si PENJILAT JUBOQ BABI dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI-si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT, si spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILLION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila si puaka KRISTIAN ZIONIS MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/ISIL/ISIS yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh Snowden)! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS dan KULI2 dia!

   Si ANJING2 CASH-is-KING DAPjuboq BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/ZIONIS-NA*O/CIA HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KAFIR HARBI KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPjuboq BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. .......

   Tok Labu.

   Delete
 8. DASYATnya!! BINATANG betul si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA ni - yg. sekrg. MENGGERTAK nak BUNUH ORANG2 UMNO dgn. KERIS - walaupun kononnya berMUSLIHAT dgn. memperGUNAkan KULI Madey Kitol BABI depa! APA KEJADAHnya jenayah TERORISMA ini diBIAQkan?!!! Mana POLIS?!!!!

  Bayangkan kalau ahli2/pemimpin2 UMNO ada MENGGERTAK nak TAJAMKan dan guna KERIS2 pusaka nenek moyang BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita - ke atas ahli2/pemimpin2 DAP JUBOQ BABI paling CELAKA tu! BABI BABI lu si PEMBUNUH PENJAJAH KAFIR HARBI DAPjuboq BABI!

  Lihat di - Mahathir Alat DAP Untuk Tumbangkan UMNO -Hew
  July 26, 2017 AIDCNews

  Mahathir Alat DAP Untuk Tumbangkan UMNO -Hew

  July 26, 2017 AIDCNews

  Mahathir Alat DAP Untuk Tumbangkan UMNO -Hew

  July 26, 2017 AIDCNews

  AIDCNews -26/07/17 – Penceramah DAP, Hew Kuan Yau, yang lebih dikenali sebagai “Superman”, menyamakan Tun Dr Mahathir Mohamad seperti ‘keris’ lama yang boleh digunakan untuk menumbangkan UMNO pada PRU 14.

  Menulis di Facebook miliknya, Hew meletakkan imej keris sambil memetik pepatah Cina yang berbunyi “Jika anda ingin menjalankan tugas, anda perlu mengasah alat-anda anda”.

  Hew berkata untuk menghapuskan UMNO di kawasan luar bandar, “kuda tua” adalah senjata paling tajam yang sesuai digunakan.

  “Ingatlah bahawa kuda tua boleh menjadi alat terhadap Najib,” tulisnya yang merujuk ‘kuda tua’ itu sebagai Dr Mahathir.

  Dakwa Hew, orang Cina yang marah apabila DAP mengangkat Dr Mahathir sebagai ketua Pakatan Harapan adalah orang bodoh yang tidak faham strategi parti.

  “Menggunakan orang tua UMNO untuk membunuh orang UMNO hari ini adalah strategi Pakatan yang paling tinggi,”katanya.

  (Tok Labu)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Makin BABI betul si puak2 KAFIR HARBI rejim PENDATANG DAP amat SIAL ni! CELAKA lu! Baik lu MAMPOS dr. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami ni oi!

   Tengoklah, Perayaan Rumah Terbuka HARI RAYA oleh YAB PM bangsa Orang Asal/Indigenous kita, DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak kita pun - nak diGERTAK di PARLIMEN?!!! APA KEJADAHnya PROVOKASI/GERTAKAN/PENGHINAAN yg. amat RASIS yg. makin MENINGKAT ke atas ISLAM/umatnya termasuk YAB PM kita dan keluarga terCINTA beliau - oleh spesis PENDATANG KAFIR HARBI DAP haram jadah ni boleh terus diBIAQkan?!!! BABI betul spesis PENDATANG KAFIR HARBI DAP amat RASIS ni! BENCI betul aku KD*GAGAL tu!

   Lihat di - http://penadaritanahmelayu.blogspot.com/2017/07/cina-dap-bodoh-ahli-parlimen-seremban.html:

   Cina DAP Bodoh (Ahli Parlimen Seremban) Pertikai Rumah Terbuka Aidilfitri PM Untuk Raikan Umat Islam dan Rakyat Malaysia Menyambut Raya.

   (Tok Labu)

   Delete
 9. Pakatan dok sibuk sedut wang rakyat mana mau dia nak ambil tahu kejayaan negara/kerajaan UMNO/BN? Buang masa je. DAP dah keluarkan berbilion2 wang rakyat projek terowong dan jalan tak gerak juga. PKR rembat aset kerajaan Selangor lalu DEIG 32 bilion pun sama. Yg mengaku Top dog PH pula pernah rembat 100-200 bilion wang rakyat masa berkuasa dahulu. Aduhai kasihannya rakyat sekiranya tersalah pilih PH pada PRU14 kelak. Wang/harta rakyat tentu dibahagi2kan antara mereka. Kelihatannya mereka ini hati kering. Rakyat mungkin lebih ramai lagi jadi gelandangan. Justeru jangan terpedaya dengan janji manis pakatan ini, ia hanya tanam tebu ditepi bibir sahaja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nie semua jidin pagoh punya pasal... dia duk usik madey suruh lawan najib... jidin pagoh ceramah xsedap xlayak jadi PM... tp mgkin ini semua dah tertulis... Allah swt nak tunjuk pada rakyat malaysia... brape byk duit madey balasah... klu nie semua xda mgkin umno akn diam sbb madey pun ada jasa... Allah swt sayang malaysia...

   Delete
  2. Agak2 ape la yg jidin pagoh fikir skrg... sapa2 pun xkn angkat dia jadi PM sbb xda bakat langsung... klu ape2 jadi kat madey... jidin pagoh mesti btnggongjwb... jidin pagoh seksa org tua...

   Delete
  3. Jidin pagoh ibarat pokok senalu... hidup tumpang di pokok lain bila dia besar myebabkn pokok yg dia tmpang tu mati & bila pokok tu mati dia pon mati sama...

   Delete
  4. Itulah konspirasi yg dimulakan pada tahun 2014 kata Mukhris di mahkamah. Kasihan Najib difitnah sebegitu. Agaknya dosa orang yg berkonfirasi itu setinggi Gunung Uhud kot.

   Delete
 10. Kenalilah siapa itu Najib. Yang bersubahat dengan penjenayah pun sama-sama tanggung.

  http://sakmongkol.blogspot.my/2017/04/what-does-usd12-billion-promise-to-pay.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si BANGKAI2 BABI JIJIK-si KULI2 ISrael-kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI LONGKANG HANYIR-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO KULIT BABI terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.

   Delete
 11. Rakyat mesti sayangkan diri sendiri. Maknanya sokong hanya pemimpin/parti yg bersama rakyat dikala susah dan senang, dikala banjir melanda, dikala musibah menimpa macam MH 370 dan MH 17, yg meringankan beban hidup rakyat seperti memberi bantuan BR1M dan lain2 bantuan dengan ikhlas. Pilih pemimpin yg selaras dengan Alquraan.

  ReplyDelete
 12. Najib bila pulak?

  Pakistan's Supreme Court ousts PM Sharif over corruption claims
  Read more at http://www.thestar.com.my/news/world/2017/07/28/pakistans-top-court-disqualifies-pm-sharif-from-office/#hB46kIEg531oGY7T.99

  ReplyDelete
  Replies
  1. HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya!

   CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI 535 si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. IS-rael-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH PENYANGAK DAPjuboq BABI lu punya?! BABI BABI lu si PENJAJAH amat CELAKA!

   Tok Labu.

   Delete
 13. PUKIMAK LU NOVANDRI HASSAN BLOGGER CACAT PENJILAT LENDIR PUKI ROSMAH MANSOR. HANJING LU MATI CEPAT LAGI BAGUS

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. AWAS:

   Anonymous July 28, 2017 at 5:56 PM ini - adalah si spesis PEROGOL HOMO PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP yyg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap ISLAM/umatnya terutamanya YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita- utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis PENYAMAQ JUBOQ ANJING 556 JIJIK si PENAKUT PEROGOL/PEMBUNUH HOMO/PORNO PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH DAPjuboq BABI - nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobindHOMO BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA /tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI LONGKANG HANYIR-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO terTONGGENG JIJIK si KULIT BABI HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.

   Delete
 14. Akhbar MCA heboh buat lapuran. Utusan & Berita Harian senyap saja. Takut orang UMNO tersedar bahawa PM yang korup sepatutnya disingkirkan.

  Pakistan stocks tumble after PM ousted
  http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/07/28/pakistan-stocks-tumble-after-pm-ousted/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silap-silap Buletin TV3 pukul 8 nanti pun tak berani buat lapuran tu.

   Delete
  2. NEGARA ISLAM kami ni BUKAN milik lu si spesis TERORIS2 HOMO JIJIK-si PENJAJAH/PARASIT CASH-is-KING DAPjuboq BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/ZIONIS HARAM JADAH oi!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI yg. diSONDOL berGILIR2 oleh si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu tu oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dr. IS-rael-MOSSAD/NA*O, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya?! Lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEROGOL/PEMBUNUH DAPjuboq BABI paling HINA dan LAKNAT lu punya aaahhh?!!

   Tok Labu.

   Delete
 15. Bolehkah puak UMNO jelaskan bayaran ni untuk apa? Bayaran ini hanya separuh dari bayaran yang dijanjikan maksudnya RM4.5Billion untuk selesai kes. Apa pulak terjadi kepada hutang asal USD3.5B, selepas semua bayaran dibuat. 1MDB masih berhutang USD3.5B. Kemana hilang semua bayaran yang dibuat? Siapa pula yang membuat syarikat palsu tersebut? Kenapa 1MDB tidak mendakwa pemilik syarikat palsu tersebut????

  1MDB bonds steady before deadline for US$603m debt payment
  Read more at http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/07/28/1mdb-bonds-steady-before-deadline-for-us$603m-debt-payment/#hHxKo3KdVIdTAUJx.99

  ReplyDelete
  Replies
  1. OI si TERORIS GILA BABI 752-si HOMO JIJIK-PENYAMAQ ZIONIS-si PENJILAT TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. DAPJUBOQ BABI-BerSHIT dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/ZIONIS-SOROS tu aaahhh??!!

   TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah rejim US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael (lihat di - http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si PARASIT/PENJAJAH/LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu – di bawah UNDG2/DEMOKRASI/HAK ASASI Barat/ZIONIS PENIPU tu!

   Di -
   http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

   US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

   August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

   While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

   Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

   Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

   And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

   "Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

   Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

   Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK HARAM BANGKAI BABI dr. spesis MAK SUNDAL PELACUR TEPI JLN./BAPA HOMO JIJIK lu-si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI lu!

   Delete
  2. Bon kena bayar cai pkr, kalau ada syriakat keluarkan bon secara bersama tak akan kau tak nak keluar duit ambil bayar dividen bon itu,

   kenapa kau tak sebut dua orang IPIC kena buang kerja mereka orang besar arab yg cuai pelaburan 1mbd, ipic minta penyesai secara baik, jadi kita ambil langkah baik tak keruh keadaan, kalau berpanjangan macam bayar bon keluarkan secara bersama itu, oleh itu penyesai cara baik gunakan 1mbd dan ipic,di luar mahkamah, kalau bawa luar mahkamah akan makan masa bertahun lama nya, orang tak percaya nak beli bon 1mbd itu, duit akan lebih dikeluarkan untuk menang kes dan kalau mahkamah dana 1mbd dan ipic akan tersekat tak boleh keluarkan wang, kepecayaan pada pelabur akan berkurangan jika kes tak selesaikan, dana akan tersekat ada faham tak cai.

   Cakap senang kenapa kita lawan je, mahkamah lawan je mahkamah kalau dana dan bon tersekat ketika kes mahkamah berjalan dengan lamanya dan itu tak selesai lamanya , macam mana teruskan projek syrikat?

   Aku tanya kau ini tun mahathir dan macai fizi nak ke? Tangung kerugian syriakat jika syrikat tak dapat teruskan projek, sebab dana nya tersekat.

   Kalau bawa kes ke? Mahkamah akaun syrikat tak dapat digunakan wang bon dan dana syriakat pihak mahkamah akan minta bank mana2 negara sekat akaun syrikat yg menbayar bon itu dan para pelabor tak yakin nak jual nya tak nilai, para pelabur pula akan menyaman 1mbd itu sebab bon mereka tak bayar dividen ada faham tak?

   Kalau bertahun lamanya kes itu tak selesai, kau tanggung kerugian bon itu macam mana pulak 1mbd nak teruskan projek.

   Delete
  3. Bon kena bayar cai pkr, kalau ada syriakat keluarkan bon secara bersama tak akan kau tak nak keluar duit ambil bayar dividen bon itu,

   kenapa kau tak sebut dua orang IPIC kena buang kerja mereka orang besar arab yg cuai pelaburan 1mbd, ipic minta penyesai secara baik, jadi kita ambil langkah baik tak keruh keadaan, kalau berpanjangan macam bayar bon keluarkan secara bersama itu, oleh itu penyesai cara baik gunakan 1mbd dan ipic,di luar mahkamah, kalau bawa luar mahkamah akan makan masa bertahun lama nya, orang tak percaya nak beli bon 1mbd itu, duit akan lebih dikeluarkan untuk menang kes dan kalau mahkamah dana 1mbd dan ipic akan tersekat tak boleh keluarkan wang, kepecayaan pada pelabur akan berkurangan jika kes tak selesaikan, dana akan tersekat ada faham tak cai.

   Cakap senang kenapa kita lawan je, mahkamah lawan je mahkamah kalau dana dan bon tersekat ketika kes mahkamah berjalan dengan lamanya dan itu tak selesai lamanya , macam mana teruskan projek syrikat?

   Aku tanya kau ini tun mahathir dan macai fizi nak ke? Tangung kerugian syriakat jika syrikat tak dapat teruskan projek, sebab dana nya tersekat.

   Kalau bawa kes ke? Mahkamah akaun syrikat tak dapat digunakan wang bon dan dana syriakat pihak mahkamah akan minta bank mana2 negara sekat akaun syrikat yg menbayar bon itu dan para pelabor tak yakin nak jual nya tak nilai, para pelabur pula akan menyaman 1mbd itu sebab bon mereka tak bayar dividen ada faham tak?

   Kalau bertahun lamanya kes itu tak selesai, kau tanggung kerugian bon itu macam mana pulak 1mbd nak teruskan projek.

   Delete
 16. Ada yg berkata perkara yg lalu biarkan berlalu. Perkara kecil bolehlah dilupakan tapi jika pemimpin dahulu rembat wang rakyat 100-200 bilion, itu terlalu besar untuk dilupakan begitu sahaja. Sedangkan curi ayam seekor pun hukumannya 7 tahun penjara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Burung kakak tua sudah berbunyi. Hutang negara waktu tu pun tak sampai 200B. Tang mana datangnya 100-200 Billion. Bodoh pun biarlah sorok-sorok sikit. Kalau berani buatlah satu artikel macamana duit tu dirembat.
   Sekurang-kurang si mamak (Bapa saudara Aziz Raheem) ni berani juga. Walhsl dia tak pernah jumpa Tun M pun, tapi mengaku menjadi orang upahan Tun M.
   http://malaysianreview.com/151340/bekas-pekerja-dr-mahathir-ugut-najib-1mdb/

   Delete
  2. Budak tadika pun tahu yg rembat wang rakyat dengan hutang tu 2 perkara yg berbeza dan benang yg basah tu sukar untuk ditegakkan, apatah lagi yg ampunya diri pun tak menafikan. Lebih2 lagi kroni2 nya kaya raya dan bilionair serta memiliki lebih 400 syarikat.

   Delete
 17. aku rasa ada isu nie 1 keperluan plk.. tgk mcm pak lah isu xda sgt.. smpai dia kawin pun pmimpin luar negara ada yg xtahu... tp nie pndangn smpingan ja... sbb dunia skrg dunia teknologi...batuk pun org kata mcm2.. 1kes PM batuk dia blh ulas najib mgkin najib kawin 2... mcm2

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha ha...cipta fitnah baru ke? Tak takut dosa sebesar gunung Uhud?

   Delete
 18. Makin BABI betul si puak2 KAFIR HARBI rejim PENDATANG DAP amat SIAL ni! CELAKA lu! Baik lu MAMPOS dr. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami ni oi!

  Tengoklah, Perayaan Rumah Terbuka HARI RAYA oleh YAB PM bangsa Orang Asal/Indigenous kita, DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak kita pun - nak diGERTAK di PARLIMEN?!!! APA KEJADAHnya PROVOKASI/GERTAKAN/PENGHINAAN yg. amat RASIS yg. makin MENINGKAT ke atas ISLAM/umatnya termasuk YAB PM kita dan keluarga terCINTA beliau - oleh spesis PENDATANG KAFIR HARBI DAP haram jadah ni boleh terus diBIAQkan?!!! BABI betul spesis PENDATANG KAFIR HARBI DAP amat RASIS ni! BENCI betul aku KD*GAGAL tu!

  Lihat di - http://penadaritanahmelayu.blogspot.com/2017/07/cina-dap-bodoh-ahli-parlimen-seremban.html:

  Cina DAP Bodoh (Ahli Parlimen Seremban) Pertikai Rumah Terbuka Aidilfitri PM Untuk Raikan Umat Islam dan Rakyat Malaysia Menyambut Raya.

  (Tok Labu)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Antara jenayah2 RASUAH dan TERORISMA paling CELAKA oleh si spesis TERORIS2 PENJAJAH KAFIR HARBI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA:

   - 12. 5 BILLION yg. diSIMPAN di SingaPORK - hasil dr. MENGGADAI/MEROMPAK 33% tanah PP, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kita - kpd. TOKEY2 DAPjuboQ BABI/PAPig SingaPORK depa!

   - 1.2 BILLION Rasuah dari ISrael semasa PRU13 dan latihan TERORISMA yg. diKETUAI oleh tony puaKA DAPjuboq BABI oleh MOSSAD di SingaPORK (pusat MOSSAD/CIA/NATO di Asia TENGGARA); utk. menakluk SELAT MELAKA (dgn. menakluk KEM TENTERA kita di PORT DICKSON kerana SELAT MELAKA adalah laluan "chokepoint" GLOBAL amat PENTING yg. mengHUBUNGkan LAUTAN HINDI dan LAUTAN PASIFIK/LAUT CINA SELATAN); serta mengGULINGkan NEGARA ISLAM, puasaka nenek moyang kita ni!

   - 1. 2 JUTA Rasuah dari NED (CIA)/SOROS utk. 'NGO' BerSHIT DApjuboq BABI - utk. mengGULINGkan pemimpin Bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) YAB PM terCINTA kita dan UMNO!

   Mana SPRM mahupun KD*GAGAL??!!!!!!!

   Tok Labu.

   Delete
 19. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak membidas Tun Dr Mahathir Mohamad yang didakwanya gagal ketika mentadbir sehingga negara mengalami kerugian berbilion ringgit dan kurang mengambil peduli kepentingan perkhidmatan pengangkutan awam untuk rakyat.

  Malah, menurutnya, tindakan menyelamat terpaksa diambil ke atas projek-projek Transit Aliran Ringan (LRT), monorel dan bas, sedangkan pentadbiran kerajaan sekarang berjaya menyiapkan projek kemudahan transit aliran massa (MRT) dengan kos munasabah.

  “Proton Holdings Berhad (Proton) gagal dan kena diselamatkan dengan beri RM1.5 bilion dan tambah lagi RM1.5 bilion. Perwaja Holdings Berhad (Perwaja), Malaysia Airlines (MAS) dan Empangan Bakun pun rugi.

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.